Loading...

Loading…

Spetses Classic Yacht Regatta

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Πέντε χρόνια προσφοράς στην ιστιοπλοΐα

Σχολές Ανοικτής Θαλάσσης

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ !

Εξοικείωση των μαθητών με τα ιστιοφόρα και δημιουργία αισθημάτων αγάπης για την θάλασσα

Σχολές Ιστιοπλοΐας Τριγώνου

ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με σκάφη τύπου, Laser και Optimist

Match Race Academy

ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ !

Ένα διαφορετικό άθλημα από την ιστιοπλοΐα που μέχρι τώρα γνωρίζουμε

Αγώνες - Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ανάδειξη αθλητών, πρωταθλητών και Ολυµπιονικών

Εστιατόρια - Δεξιώσεις

ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Μοναδική θέα, επιλεγμένη μουσική, γαστριμαργική πανδαισία

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Δεξιώσεις, γεύματα, δείπνα, μεσημεριανά ή βράδυνα μπουφέ, cocktails, απογευματινά ή πρωινά coffee breaks

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

OFFSHORE PRO ACADEMYΜια νέα, πρωτοποριακή ακαδημία, έρχεται να προστεθεί στην ήδη μεγάλη οικογένεια τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος! Ο ΝΟΕ, που πρωταρχικός του στόχος είναι η διάδοση και η καλλιέργεια της ιστιοπλοΐας, έχει καταλήξει, μετά από πολλά έτη εμπειρίας στην εκπαίδευση, στο ότι η ιστιοπλοΐα έχει αρκετές ιδιαιτερότητες στην εκμάθησή της. Βασική ιδιαιτερότητα είναι ότι ο κάθε μαθητής έχει έναν δικό του, ιδιωτικό, ρυθμό στην μάθηση. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο με τον σημερινό, έντονο ρυθμό ζωής που οι μαθητές αναγκάζονται να χάνουν κάποια μαθήματα. Έτσι, είναι εμφανές ότι τα κλειστά σχήματα εκπαίδευσης που έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, δεν μπορούν να είναι αποδοτικά. Ειδικά στην ιστιοπλοΐα, το να νιώσει κάποιος «αυτάρκης» είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο, με στόχο να συλλέξει ο μαθητής παραστάσεις και εμπειρία.

Αυτό δεν είναι κάτι νέο. Ο ΝΟΕ, εδώ και πολλά χρόνια έχει δημιουργήσει τμήματα που αντιμετωπίζουν τον κάθε μαθητή ιδιωτικά και τον βοηθούν να γίνει καλύτερος, σωστότερος και πιο ολοκληρωμένος yachtsman, στον ρυθμό που αυτός μπορεί να ανταποκριθεί. Ιδιαίτερα μαθήματα, ανοικτή θάλασσα, μικρά σκάφη, ταχύπλοα. Δίνοντας την δυνατότητα μεταπήδησης από το ένα τμήμα στο άλλο, κανείς γνωρίζει και άλλες πτυχές της θάλασσας και του αθλήματος συμπληρώνοντας γνώσεις και εμπειρίες.

Σε αυτές τις γραμμές, είχε κινηθεί και πριν αρκετά χρόνια και το μεγαλύτερο ίσως success story του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στον χώρο της εκπαίδευσης. Το Match Race Academy. Χρησιμοποιώντας το match racing σαν πλατφόρμα εκπαίδευσης, ο μαθητής έχει πολύ γρήγορη πρόοδο, με διασκεδαστικό τρόπο. Ο μαθητής μπορεί όλο το χρόνο να έχει μια αθλητική ενασχόληση με την ιστιοπλοΐα, χτίζοντας εμπειρίες και αποκτώντας πολλές γνώσεις, με τον ρυθμό που αυτός μπορεί να αφομοιώσει.

Ηθικός αυτουργός για το νέο τμήμα, ο εκπαιδευτής του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Άκης Τσαρούχης, που αξιοποιώντας την ίδια πετυχημένη συνταγή που χρησιμοποίησε παλαιότερα στο Match Race Academy, οργάνωσε το Offshore Pro Academy και έχει βαλθεί να το κάνει το επόμενο success story του χώρου:

«Στη χώρα μας υπάρχουν δυο παράδοξα στον χώρο της ιστιοπλοΐας: Το πρώτο είναι ότι ενώ στο πανελλήνιο του Optimist μαζεύονται 300 παιδάκια, κατόπιν αυτά εξαφανίζονται και χάνονται από τον χώρο. Το δεύτερο παράδοξο είναι αντίστοιχο. Κάθε χρόνο παίρνουν δίπλωμα ανοικτής θαλάσσης εκατοντάδες άτομα και όμως στη συνέχεια κανένας δεν νοικιάζει σκάφος να κάνει διακοπές. Οι εταιρίες ναύλωσης σκαφών δεν ασχολούνται με την εγχώρια αγορά, γιατί πολύ απλά αυτή δεν υπάρχει! Στις ίδιες γραμμές, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους ιδιοκτήτες σκαφών ανοικτής θαλάσσης που αδυνατούν να συμμετέχουν σε αγώνες γιατί δεν μπορούν να βρουν πλήρωμα!

Τα παραπάνω παράδοξα, σημαίνουν ότι κάτι γίνεται λάθος, και το κοινό αυτό χάνεται από τον χώρο. Επιλέγει να κάνει κάτι διαφορετικό. Ενώ κάποτε ο καθένας από αυτούς απάντησε προσωπικά για τον εαυτό του το ερώτημα «Γιατί ιστιοπλοΐα;» στη συνέχεια έβγαλε κάποια συμπεράσματα που τον απομάκρυναν από τη θάλασσα, και δεν τον άφησαν να αποσβέσει την επένδυση που έκανε σε χρήμα, και το βασικότερο σε κόπο και χρόνο για να πάρει το δίπλωμά του.

Είναι γεγονός ότι ο καθένας, όταν έρχεται σε μια σχολή ιστιοπλοΐας, έχει διαφορετικό πράγμα στο μυαλό του για αυτό που θέλει να κάνει. Ο καθένας φαντάζεται διαφορετικά την επαφή του με τη θάλασσα, και το βασικότερο; Έχει διαφορετικό, προσωπικό ρυθμό εξέλιξης και μάθησης.

Εκεί κάπου προκύπτει το Offshore Pro Academy το οποίο, με μια μηνιαία συνδρομή γυμναστηρίου, έρχεται να βοηθήσει αυτούς που έχουν πάρει το δίπλωμα ανοικτής θαλάσσης να «σταθούν στα πόδια τους» ιστιοπλοϊκά. Να φτάσουν σε επίπεδο να κυβερνήσουν μόνοι τους ένα σκάφος και να χαρούν τη βόλτα τους στη θάλασσα. Αυτό είναι και η υπόσχεσή μας στο Offshore Pro Academy: κάθε μαθητής μας να γίνεται αυτάρκης και να χαίρεται την ιστιοπλοΐα, με τη «γεύση» που αυτός πάντα θέλει.»

Η ακαδημία είναι συνεχούς εκπαίδευσης και λειτουργεί όλο το χρόνο με στόχο να καλύψει τόσο αυτούς που μπορεί να χάνουν κάποια μαθήματα, ή και μήνες ολόκληρους, λόγω υποχρεώσεων, αλλά και να απευθυνθεί στον καθένα ξεχωριστά και στον δικό του ρυθμό μάθησης.

Το Offshore Pro Academy, θέλοντας να καλύψει όλα αυτά που μπορεί να είχε κάποιος στο μυαλό του όταν ερχόταν να μάθει ιστιοπλοΐα, έχει τρείς διακριτές κατευθύνσεις:

Είναι γεγονός ότι μεγάλη μερίδα μαθητών, έρχεται να μάθει ιστιοπλοΐα με στόχο το καλοκαίρι να νοικιάσει σκάφος με την παρέα του, και να κάνει ιστιοπλοϊκές διακοπές. Στην πράξη, μέσα στα πλαίσια της βασικής εκπαίδευσής του, ακόμα και αν έχει πάρει το δίπλωμα, μπορεί να μη νιώθει ασφαλής να νοικιάσει με τη παρέα του ένα σκάφος. Στόχος της Cruising κατεύθυνσης του Offshore Pro Academy, είναι να κάνει ο μαθητής, με ελεγχόμενο τρόπο, το πρώτο του ταξίδι μόνος, και να νιώσει επαρκής για αυτό!

Πολλοί θα ήθελαν, λίγοι τελικά μπόρεσαν! Ο λόγος; Αφενός το ιστιοπλοϊκό επίπεδο κάποιου που τελειώνει την βασική εκπαίδευση δεν είναι τέτοιο που θα το ζητούσαν ομάδες που τρέχουν αγώνες, αφετέρου, ο ίδιος παίρνοντας το δίπλωμά του, δεν έχει τρόπο να προσεγγίσει τις ομάδες που τρέχουν αγώνες και να διαλεχτεί από αυτές. Εδώ έρχεται το Offshore Pro Academy: Φτάνει τον μαθητή του σε σημείο να είναι χρήσιμος σε συνθήκες αγώνα και ταυτόχρονα, ενεργά τον προωθεί σε πληρώματα που τρέχουν αγώνες!

Κάποιοι βλέπουν την ιστιοπλοΐα σαν μια απασχόληση για κάθε τους Σαββατοκύριακο. Σαν άθλημα. Σαν μια διαδικασία εκτόνωσης. Το Match Race Academy, η πιο καινοτόμος ακαδημία ιστιοπλοΐας στη χώρα, προσφέρει ακριβώς αυτό: χρησιμοποιώντας μια διασκεδαστική πλατφόρμα μάθησης, το Match Racing, καταφέρνει μια θεαματική πρόοδο στους μαθητές του και ταυτόχρονα τους δίνει μια διέξοδο για αθλητική ενασχόληση με την ιστιοπλοΐα όλο το χρόνο!

Το Offshore Pro Academy είναι ήδη ενεργό. Πληροφορίες και εγγραφές στην αθλητική γραμματεία του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στο 2104220506 και στο www.ycg.gr
 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

05 Φεβ 2019 09:35

Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος διοργανώνει το διασυλλογικό αγώνα «ΑΡΓΟΝΑΥΤΟΥ 2019» για σκάφη Optimist στις [ ... ]

Περισσότερα...
27 Δεκ 2017 15:16

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 420470  LASER LIGHTNING/YNGLING

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

420

LASER RDL STD 

LASER 4 7 

LIGHTNING

 

Περισσότερα...

ΟΜΙΛΙΚΑ ΝΕΑ

15 Μαρ 2019 01:34
Μεγάλος Ευεργέτης του ΝΟΕ o κος Στέλιος Χατζηιωάννου

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος κος Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, η Έφορος Εντευκτηρίων κα Ασπασία Ράλλη και το Μέλος μας και Μεγάλος Ευεργέτης του ΝΟΕ κος Στέλιος Χατζηιωάννου μαζί με την σύζυγό του κα Όρλα Μέρφι αντάλλαξαν επισείοντες μεταξύ του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος [ ... ]

Περισσότερα...
22 Ιαν 2019 11:02
Εσπερίδα για την εξέλιξη της ελληνικής εκπαίδευσης με τίτλο «Changing the Education Game i.e. Rebranding Education»Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος συνδιοργανώνει με την Κοινωνική Επιχείρηση knowl, εσπερίδα για την εξέλιξη της ελληνικής εκπαίδευσης με τίτλο

Περισσότερα...
17 Νοε 2018 15:51
ΨΗΦΙΣΜΑ Γ. ΧΑΡΑΜΗΣύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Περισσότερα...

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

O Ν.Ο.Ε. ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Ο Ναυτικός Όµιλος Ελλάδος ιδρύθηκε το 1933 από τον Αντώνη Μπενάκη και μία ομάδα επιφανών Αθηναίων, με σκοπό την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού, της ιστιοπλοϊας, και της ψυχαγωγικής ναυσιπλοϊας (yachting), καθώς και την καλλιέργεια εθνικού θαλασσίου πνεύματος και αγάπης προς τη θάλασσα ως στοιχεία ζωής και προόδου.

Στα 1200 περίπου μέλη του συμπεριλαμβάνονται Ολυμπιονίκες και άλλοι σημαντικοί αθλητές της Παγκόσμιας και της Ελληνικής ιστιοπλοϊας, καθώς και σημαίνουσες προσωπικότητες του κοινωνικού, επιχειρηματικού, πολιτικού, και διπλωματικού κόσμου, ενώ έχει αναπτύξει ειδική και ιστορική σχέση με τούς Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού μέσω του θεσμού των Ναυτικών Εταίρων.

Ο Ν.Ο.Ε. επενδύει στην ναυτική και ιστιοπλοϊκή εκπαίδευση νέων, και στην διοργάνωση ιστιπλοϊκών αγώνων, προσβλέποντας στην ανάδειξη καλών αθλητών, πρωταθλητών και Ολυµπιονικών, οπλισµένων µε αρετές, πρότυπα και στόχους. Πέραν των αθλητικών εκδηλώσεων, ο Ν.Ο.Ε. διοργανώνει κοινωνικές και επαγγελµατικές εκδηλώσεις (όπως παρουσιάσεις, διαλέξεις, σεµινάρια, µουσικές και θεματικές βραδιές κλπ).

 

Newsletter

Μάθετε τα νέα μας πρώτοι!
English French German Italian Portuguese Russian Spanish