Loading...

Τα Ελληνικά σκάφη πρωταγωνίστησαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Lightning Open

Με τον ελληνικό εθνικό ύμνο και τρείς ελληνικές σημαίες για τις 3 πρώτες θέσεις έληξε χθες στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος ( ΝΟΕ ) το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΦΩΝ LIGHTNING. Οι νικητές είναι :

1. Π.Βεργινάδης-Β. Παπαδάκης-Ι. Μανωλάκης (ΝΟΕ/ΝΟΚΒ)

2. Α. Βάσιλας- Ε. Καφετζιδάκης-Γ.Βάσιλας (ΝΟΕ/ΙΟΠ)

3. Θ. Τσουλφάς – Γ. Τσουλφάς – Ν. Δαμιανός (ΝΟΕ/ΙΟΠ)

Ολοι μαζί αθλητές, δημοσιογράφοι, παράγοντες, γονείς και παλαιοί αθλητές της κλάσης χάρηκαν παρέα το δείπνο και τη φιλοξενία του ΝΟΕ.

 

Την Τρίτη 3 Ιουλίου συνεχίζεται η διοργάνωση  στον Ναυτικό Αθλητικό Ομιλο Βούλας με το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ, ΣΚΑΦΩΝ LIGHTNING, με αθλητές κάτω των 21 ετών,  με τη συμμετοχή χωρών όπως Φινλανδία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή, Ελλάδα, Περού και Καναδά.

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα λήγει το Σάββατο 7 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ στη Βούλα.Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Lightning (Open) και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Lightning

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας (Open)
σκαφών τύπου Lightning
Η αναβίωση μιας πετυχημένης κλάσης στην Ελλάδα

28 Ιουνίου - 1 Ιουλίου 2018

&

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων,
σκαφών τύπου Lightning
3-7 Ιουλίου 2018

 


Το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών τύπου Lightning πραγματοποιείται από 28 Ιουνίου έως και 1 Ιουλίου 2018, στο Φαληρικό Όρμο. Τη διεξαγωγή των αγώνων έχουν αναλάβει από κοινού ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος (ΝΟΕ) και ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας. Οι αγώνες φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του NOE στο Μικρολίμανο Πειραιά.

Περισσότερα από 25 πληρώματα από χώρες της Ευρώπης καθώς και Τουρκίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Βραζιλίας, Αργεντινής, Χιλής, Περού και Καναδά έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στα πρωτάθληματα. Αγωνιστικά, μεγάλο ενδιαφέρον στη φετινή διοργάνωση, παρουσιάζει η παρουσία πολλών Ελλήνων αλλά και Ευρωπαίων γνωστών πρωταθλητών.
Την Τρίτη 3 Ιουλίου, ξεκινά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ.
Ξεκινά σήμερα το Ευρωπαϊκό open Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών τύπου Lightning
Ξεκινά σήμερα το Ευρωπαϊκό open Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών τύπου Lightning στο Φαληρικό Όρμο, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Κατηγορίας Σκαφών Lightning (ILCA) και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), με τη συμμετοχή 63 αθλητών, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στο Μικρολίμανο. Τη διεξαγωγή των αγώνων έχουν αναλάβει από κοινού ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος (ΝΟΕ) και ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας (ΝΑΟΒ). Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει με τη σημερινή δοκιμαστική ιστιοδρομία όπου οι αθλητές θα γνωρίσουν το στίβο και τις καιρικές συνθήκες. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 με την απονομή των επάθλων. Στη συνέχεια, την Τρίτη 3 Ιουλίου ξεκινά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ.

Στην προσπάθεια ανάπτυξης της κλάσης στην Ευρώπη, στη φετινή διοργάνωση έχουν προσκληθεί έμπειροι αθλητές από χώρες όπως η Γερμανία, Ισπανία, Ρουμανία και Τουρκία που για πρώτη φορά θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην κλάση αυτή. 

 Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συμμετοχή σκαφών από ομίλους της περιφέρειας όπως Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

 

2018 Greek Independence Day Parade - New York City

Στις 22 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε ,όπως κάθε χρόνο από το 1938, στην 5η Λεωφόρο της Νέα Υόρκης παρέλαση με σκοπό τον εορτασμό της 197ης επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Στις εκδηλώσεις της Ομογένειας που ξεκίνησαν στις 20 Απριλίου και διήρκησαν μέχρι τις 24 Απριλίου, ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι από την Ελληνική Ομογένεια και τον Πρόεδρο της Παναμερικανικής Ομοσπονδίας των Ομογενών κύριο Πέτρο Γαλάτουλα, η Υπουργός Τουρισμού Κυρία Έλενα Κουντουρά και ο Ναύαρχος ε.α. Κύριος Βασίλης Πολίτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Ο.Ε.


 

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και των διαφόρων ομιλιών σε επίσημα γεύματα και δεξιώσεις, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και το έργο του Ναυτικού Ομίλου, για το οποίο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον Ελληνοαμερικανοί Γερουσιαστές όπως οι Kύριοι Mike Giannaris, Lou Raptakis, John Catsimatidis,  ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Κύριος  Bill de Blasio, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κύριος Andrew Cuomo και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Σε επίσημη τελετή που έλαβε χώρα παρουσία όλων των παραπάνω Αρχών δόθηκε θυρεός του Ομίλου εκ μέρους του Προέδρου Κύριου Αλέξανδρου Παπαδόγγονα στον Πρόεδρο της Παναμερικανικής Ομοσπονδίας, καθώς και ανάλογα αναμνηστικά του Ομίλου στους Γερουσιαστές, τον Δήμαρχο και τον Κυβερνήτη.

Στην παρέλαση της 22ας Απριλίου που διήρκησε 5,5 ώρες συμμετείχαν 209 ελληνοαμερικανικά σωματεία, 150 θεματικά άρματα, διμοιρία των Ευζώνων  που ήταν το πρώτο τμήμα της παρέλασης , καθώς και αντιπρόσωποι των Απόστρατων Ελλήνων Βατραχανθρώπων.

 


 

Newsletter

Μάθετε τα νέα μας πρώτοι!
English French German Italian Portuguese Russian Spanish