Loading...

POWER ACADEMY

Ο χειρισμός ενός ταχυπλόου σκάφους, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που συμπληρώνουν την ναυτική κουλτούρα ενός ανθρώπου της θάλασσας. Έτσι, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, δημιούργησε το Power Academy με στόχο να εκπαιδεύει, σε υψηλό επίπεδο πάντα, στον χειρισμό ταχυπλόων σκαφών και να προετοιμάζει τους μαθητές για τις εξετάσεις του σχετικού διπλώματος.
Το Power Academy, με πρωτοποριακές μεθόδους εκπαίδευσης, μοντέρνα σκάφη και έμπειρους εκπαιδευτές προσφέρει έναν ασφαλή δρόμο για την απόκτηση του διπλώματος ταχυπλόου. Το βασικό είναι ότι παρέχει σωστή εκπαίδευση με αποτέλεσμα οι μαθητές του να νιώθουν ασφαλείς και ικανοί χειριστές μετά το πέρας της διαδικασίας.Γιατί Power Academy;

• Έμπειροι εκπαιδευτές.
• Μοντέρνα σκάφη.
• Πρωτοποριακές μέθοδοι εκμάθησης.
• Συνεχείς ευκαιρίες για εμπλουτισμό των γνώσεων σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες .
• Ενοικίαση/χρήση σκαφών της σχολής από αποφοίτους που δεν έχουν δικά τους σκάφη με στόχο να μπορούν να χαρούν την θάλασσα!
Το βασικότερο; Στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος έχεις ευκαιρίες να εκτεθείς σε πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα που έχουν σχέση με την ναυτική σου εκπαίδευση. Έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις ολοκληρωμένες γνώσεις σε διαφορετικούς τομείς που θα σε κάνουν έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο της θάλασσας. Μετά το ταχύπλοο μπορείς να εγγραφείς στην σχολή ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης ή να δοκιμάσεις την πιο εντατική μορφή αγωνιστικής ιστιοπλοΐας μέσω του Match Race Academy και να αποκτήσεις μια μοναδική ενασχόληση κάθε Σαββατοκύριακο. Ακόμα, μπορείς να γράψεις το παιδί σου σε μια από τις ακαδημίες για παιδιά του ομίλου ή να πας εσύ να κάνεις καταδύσεις! Στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος θα βρεις λύσεις και ερεθίσματα για να ασχολείσαι με την θάλασσα και το yachting συνέχεια!

Κλείσε σήμερα τα μαθήματά σου μέσω της αθλητικής γραμματείας του ομίλου στο 2104220506!


Πως βγάζω δίπλωμα ταχυπλόου;

Πραγματοποίηση έξι (6) θεωρητικών μαθημάτων
Πραγματοποίηση τριών (3) πρακτικών μαθημάτων
Συμπλήρωση δικαιολογητικών λιμεναρχείου
Κατάθεση δικαιολογητικών και παραλαβής ημερομηνίας εξετάσεων
Διενέργεια εξετάσεων
Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για το Δίπλωμα ταχυπλόου σκάφους
Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού στοιχείουii. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Διπλώματος Οδήγησης ή επικυρωμένα πιστοποιητικά Παθολόγου και οφθαλμιάτρου.iii. Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986, ότι γνωρίζω κολύμβηση και έχω λάβει «» ώρες Πρακτικό και «» Θεωρητικό μάθημα από την σχολή…..
Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986, ορίζω εκπρόσωπο διεκπεραίωσης
Βεβαίωση Σχολής Εκπαίδευσης με αντίστοιχα παραστατικά καταβολής διδάκτρων.
Τέσσερις πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες διαστάσεων 3 * 4
Τρία (3) Ευρώ υπέρ Μ.Τ.Ν.
Πενήντα (50) Ευρώ υπέρ Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Ν.
Διπλότυπο ΔΟΥ των δεκαπέντε (15) Ευρώ στο ΚΑΕ 3435

Θεωρητική Εκπαίδευση

Η εκπαιδευτική διαδικασία διακρίνεται σε πρακτική και θεωρητική κατάρτιση, διάρκειας τουλάχιστον 9 υποχρεωτικών ωρών. Κάθε θεωρητικό μάθημα διαρκεί σαράντα πέντε λεπτά (45’), όπου σύμφωνα με τη φιλοσοφία της σχολής πραγματοποιείται από έμπειρους εκπαιδευτές και με ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης, με στόχο ο εκπαιδευόμενος να λάβει τη μέγιστη δυνατή γνώση και να προετοιμαστεί επαρκώς για την επιτυχία του στις εξετάσεις.
Η διδαχή των μαθημάτων πραγματοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των γραφείων μας στην Πλατεία Αγίου Διονυσίου 3, Πειραιά, με συχνότητα ανά δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα & Τετάρτη) και διάρκεια τριών (3) ωρών (19.30 – 22.30).
Για τις ανάγκες της θεωρητικής εκπαίδευσης χρησιμοποιούνται σύγχρονα μέσα, με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων οπτικό-ακουστικών δυνατοτήτων.
Από το πρώτο θεωρητικό μάθημα, ο εκπαιδευόμενος λαμβάνει σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή το σύνολο της ύλης που πρόκειται να καλυφθεί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
Στόχος της θεωρητικής κατάρτισης αποτελεί η προετοιμασία των υποψηφίων για τις εξετάσεις, όπου επιπρόσθετα καλύπτεται και ύλη σχετικά με τον ασφαλή πλου.
Κατόπιν συνεννόησης τα μαθήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ατομικό επίπεδο και σε άλλα ωράρια.Πρακτικη Εκπαιδευση

Η πρακτική κατάρτιση πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού με τους εκπαιδευτές σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από την ανατολή έως και την δύση του ήλιου. Τα πρακτικά μαθήματα λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στο Μικρολίμανο.
Ως σημείο συνάντησης ορίζεται η αθλητική γραμματεία του ομίλου.
Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξασκηθούν εντός και εκτός του Μικρολίμανου, καθώς και στον ευρύτερο Φαληρικό όρμο και σε παράπλευρους λιμένες.
Στα πρακτικά μαθήματα η χρήση ειδικού ατομικού σωσιβίου κρίνεται υποχρεωτική και παρέχεται από τη Σχολή μας.
Για την πρακτική εκπαίδευση χρησιμοποιούνται φουσκωτά σκάφη Rib 6,5 και 7,0 μέτρων, εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα σωστικά μέσα, καθώς και με ηλεκτρονικά ναυτιλιακά όργανα όπως: Πλότερ gps βυθό μέτρα, VHF ναυτιλιακή, χάρτες, βοηθήματα.
Η θεματολογία της πρακτικής κατάρτισης περιλαμβάνει:
Ονοματολογία και εξοικείωση σκάφους• Βασικές γνώσεις μετεωρολογίας – Αναγνώριση καιρικών συνθηκών φαινομένων• Γεωγραφικό προσανατολισμό με τα σημεία του ορίζοντα
Πυξίδα
Επικοινωνία μέσω VHF
Μηχανολογία
Αγκυροβόλια
Απόπλου, πλου, Κατάπλου
Ασφαλή πρόσδεση
Ναυτικοί κόμποι
Αναγνώριση Φάρων
Εύρεση Γεωγραφικού Στίγματος
Χάραξη ΠορείαςΑποφυγή Ναυτιλιακών κινδύνων
Επίδειξη σωστικών μέσων

Ποια είναι η διαδικασία των εξετάσεων;

Η διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα κάθε Τετάρτη (ενίοτε και Παρασκευή), παρουσία τριμελούς επιτροπής που ορίζεται από το κεντρικό λιμεναρχείο του Πειραιά.
Στις εξετάσεις παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής μέχρι και 50 υποψηφίων.
Θεωρητική Εξέταση 20 ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών εντός 45 λεπτών.
Εξέταση σε Ναυτικό Χάρτη.Πρακτική εξέταση σε πλαγιοδέτηση, πρυμνοδέτηση, προδέτηση και ναυαγό.

 

Newsletter

Μάθετε τα νέα μας πρώτοι!
English French German Italian Portuguese Russian Spanish